Gebroeders van Lymborch Huis

Openingstijden

Openingstijden en Informatie

Het Gebroeders van Lymborch Huis is geopend van woensdag t/m zondag van 12 tot 17 uur. 

Reserveren voor een rondleiding kan altijd en is zeer gewenst via. Dat kan via onze ticketshop of via secretariaat@gebroedersvanlymborch.nl  of 06 147 409 60.

Groepen van meer dan tien personen ontvangen wij alleen op aanvraag. Lees hier meer.

Ieder heel uur rondleiding:
Volwassenen: € 5,- (tot 1-8-22 4,-)
Jongeren tot 21 jr en studenten: € 3,- (tot 1-8-22 € 2,50)
Kinderen tot 12 jaar: gratis (max. 2 per volwassene)

Gratis entree op vertoon van uw Museumjaarkaart is helaas niet mogelijk. Wij zijn geen officieel museum en daarom geen lid van de Museumvereniging, die de vergoedingen betaalt aan de musea die deelnemen aan de Museumjaarkaart.

 

Agenda

  • Tot en met 2 april: Expositie: in eindeloze reproductie. Expositie over de soms wonderlijke verspreiding van het werk van de Gebroeders van Lymborch sinds de kleurendruktechniek.
  • 9 februari 19:30: Filmlezing Constant Hoogenbosch:

Er zijn veel films over de middeleeuwen en films die zich afspelen in de middeleeuwen. Maar hoe wordt in die films de vrouw gepresenteerd en hoe realistisch is dat beeld? Zijn er onwrikbare clichés en misvattingen? Constant Hoogenbosch neemt de proef op de som en illustreert aan de hand van filmbeelden hoe het staat met de representatie van de vrouw in films over en rond de middeleeuwen. Historisch correct of niet, een hilarische knipoog is gegarandeerd.
 
Donderdag 9 februari
Aanvang 19:30 uur, Gebroeders van Lymborch Huis
Aanmelden via:
secretariaat@gebroedersvanlymborch.nl

Verwacht:
  • Mei: Expositie Meester B: presentatie van bladen van de margemeester B van de Belles Heures.
  • Oktober/januari, artist in residence presenteert werk in het kader van festival Ongekend rondom het thema de Gouden Eeuw van Gelre in het Gebroeders van Lymborch Huis (i.s.m. Stevenskerk Nijmegen)
  • 15 en 16 oktober: 024geschiedenis
  • Najaar: presentatie wetenschappelijke publicatie: Maelwael van Lymborch Studies deel II, i.s.m. Stichting Maelwael Van Lymborch Studies
  • Vanaf 19 november: deelname aan expositie Museum kasteel Wijchen 'Wijvenwereld: een verrassende kijk op vrouwen in de late middeleeuwen' met originele manuscriptbladen en tableaux vivants naar afbeeldingen van de gebroeders Van Lymborch
  • Begin 2023: expositie en presentatie van wetenschappelijk onderzoek naar onbekend manuscript van Meester B van de Belles Heures (i.s.m. Stichting Maelwael Van Lymborch Studies)

 

 

Onze Gewaardeerde Partners

Volg ons

De Stichting

© 2020 Stichting Maelwael Van Lymborch

E-mail: secretariaat@gebroedersvanlymborch.nl
postadres: Postbus 1180, 6501 BD Nijmegen