Gebroeders van Lymborch Huis

Agenda

Het Hof van de Hertog op bezoek in Hernen

3 september, 13.00-17.00

HOOG BEZOEK IN HERNEN | Op zondag 3 september is het hof van de hertog van Berry op bezoek in Kasteel Hernen. Zij lopen de hele dag rond in het kasteel en vertellen u dan graag over hun leven in de middeleeuwen. Speel een potje schaak met een middeleeuwer, kijk hoe zij kleren maakten, en hoe zij kookten. Maar pas op!

Blijf wel een beetje uit de buurt van de pestlijders...

De Hertog van Berry was rond 1400 de opdrachtgever van de Nijmeegse kunstenaars de Gebroeders Van Lymborch: drie jonge Nijmeegse broers die naar Frankrijk gingen en daar uitgroeiden tot de beste kunstenaars van hun tijd. Hoe is dat geweest? Als Nijmegenaren aan zo'n sjiek hof? Nu het hof een dagje hier is kunnen we dat zelf meemaken!

Zondag 3 september, 13.00-17.00. Gratis bij een bezoek aan het kasteel.

Tentoonstellingen

  • Tot 16 oktober. MEESTER B. VAKBROEDER VAN DE VAN LYMBORCHS. Expositie met 12 originele manuscriptbladen met margeversieringen van Meester B van de Belles Heures. De bladen komen uit een getijdenboek dat hoogstwaarschijnlijk is gemaakt in de omgeving van de Gebroeders van Lymborch in Parijs rond 1405 en heeft toebehoord aan de hertog van Berry. (i.s.m. de stichting Maelwael Van Lymborch Studies en bruiklenen uit privécollecties). 

Verwacht

  • 4 tot en met 8 september GvLjr scholendag ism de Bastei en kasteel Doornenburg
  • 9 en 10 september Open Monumentendag met een speciaal programma
  • Oktober: 024GESCHIEDENIS gaat Ondergronds, ook in het Gebroeders van Lymborch Huis
  • Oktober: Thomas van Luyn presenteert werk in het kader van ONGEKEND rondom het thema de gouden eeuw van Gelre in het Gebroeders van Lymborch Huis en de Stevenskerk 

Onze Gewaardeerde Partners

Volg ons

De Stichting

© 2023 Stichting Maelwael Van Lymborch

E-mail: secretariaat@gebroedersvanlymborch.nl
postadres: Postbus 1180, 6501 BD Nijmegen